Nyelvtanulásról, gyereknevelésről, táplálkozásról, történelemről, jelenről és jövőről...

Hajnal Anett

Hajnal Anett

Meddig fog élni Ön?

2016. január 13. - Hajnal Anett

Tudjuk: nincs olyan kérdés, amire dr. Google ne ismerné a választ. Ön is megtudhatja, hány évig fog élni, elég elvégeznie egy online kérdéssort!

 

 

Az élettartam-kalkulátor tesztekhez általában köztiszteletben álló orvosok adják a nevüket, a kérdések megválaszolása után pedig megkapjuk az eredményt: az évszámot, amelynek megélésére a tudomány mai állása szerint bizton számíthatunk.

Minden hasonló teszt figyelembe veszi, hogy hány évet éltek meg szüleink, nagyszüleink, de ez mindig csak egy kérdés a sok közül. A tesztek, amelyek valódi statisztikák alapján készültek, hosszan firtatják étkezési szokásainkat, iskolai végzettségünket, azt, hogy mennyit mozgunk, van-e súlyfeleslegünk, családban élünk-e, vannak-e barátaink.

És a végén, ha mókának indult is, a kapott évszámmal (illetve a külön hangsúlyozott hátralévő éveink számával szembesülve) előfordulhat, hogy komolyabban is elgondolkodunk. Hacsak nem tartozunk a pechesek közé, akiket váratlan baleset vagy előre nem megjósolható gyógyíthatatlan betegség visz el, előfordulhat, hogy tényleg saját magunk "döntjük el", meddig élünk? A táplálkozásunkkal, a mozgással vagy annak hiányával és az összes többi faktorral, ami ma már egyértelműen tudható? Lehet, hogy nem foghatjuk a génekre, a szerencse hiányára, csakis saját magunkat hibáztathatjuk? Ez lehet jó hír, és lehet rossz is, ugyebár...

Teszt németül beszélőknek a Focus online-on: Werden Sie 100 Jahre alt? és egy igazán alapos, angol nyelvű változat: a Living To 100 oldalán. 

A bejegyzés trackback címe:

https://hajnal-anett.blog.hu/api/trackback/id/tr858268156

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása