Nyelvtanulásról, gyereknevelésről, táplálkozásról, történelemről, jelenről és jövőről...

Hajnal Anett

Hajnal Anett

Végre utálhatjuk a gazdagokat!

2021. november 10. - Hajnal Anett

Jó hír a rengeteg negatívum tengerében: tudósok bizonyították be, amit eddig is sejtettünk.

Kiderült, hogy jó okunk van utálni a gazdagokat!

business-3716552_1280.jpg

Lehet, hogy sokan eddig is biztosak voltak benne, hogy nem ok nélkül éreznek ellenszenvet a látványosan jómódú emberek iránt. Ami talán nekik is újdonság lehet, hogy a nyomós érv a tudósok szerint nem az, hogy irritálóak, egoisták és bunkók azok, akik nálunk többet megengedhetnek maguknak.

A német "Zeit" online oldalán a következő címmel jelent meg egy cikk:

"A szupergazdagok sokkal jobban károsítják a klímát, mint az emberiség többsége".

Az Európai Környezetpolitikai Intézet (IEEP) és a Stockholmi Környezeti Intézet (SEI) kutatói szerint 2030-ig a felső tíz százalék a globálisan előirányzott, még elfogadható mennyiségűnek tartott helyett annak  kilencszeresét fogja kibocsátani üvegházhatású gázokból, a leggazdagabb egy százalék pedig a harmincszorosát. Az előrejelzés szerint a világ összes kibocsátásának 16 százalékáért az emberiség egy százaléka lesz a felelős.

A tanulmány egyik társszerzője, Tom Gore szerény javaslata szerint csökkenteni kellene a luxusjachtozások, magánrepülőgépen való repülések és a turisztikai célú űrutazások számát. Ugyanígy nem támogatja azokat, akik  azáltal kívánják vagyonukat még tovább gyarapítani, hogy a fosszilis tüzelőanyag-ipar részvényeibe fektetnek.

Szóval kiderült, hogy nem véletlenül utáljuk a szupergazdagokat. Ők teszik tönkre a világot!

 

Forrás: "Superreiche schädigen das Klima weit mehr, als der Rest der Menschheit", In: zeit.de, 2021. november 5.

A kép forrása: un-perfekt, pixabay

 

Tetszett a bejegyzés? Nézz körül a blogon és kövesd a tartalmat a facebookon!

Olvasd el például ezt:

10 jel, hogy 40 évesen még fiatal vagy

 

A bejegyzés trackback címe:

https://hajnal-anett.blog.hu/api/trackback/id/tr5616752074

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

fofilozofus · http://megmondomhogymihulyeseg.blog.hu/ 2021.11.14. 14:48:47

Rendszeresen előjön, mondjuk kétszáz évente egy pszichológiai tünet, mikor emberek tömegei bűnösnek érzik magukat valamiért. Az mindegy,hogy miért, csak vezekelhessenek. A középkorban a flagellánsok rendszeresen korbácsolták magukat, hogy a bűneikért vagy mit tudom én miért. A másik tünet a világvégevárás. Ilyen szekták is vannak, és pontosan megjósolják, hogy jön a világvége és az milyen lesz. Persze vannak gazdasági szereplők, akik érdekből nyomatják ezt, de a hívők el is hiszik. Ugye jó szándékkal van kikövezve az a bizonyos út is...

A klímaaggódók pontosan ennek a két tünetnek az ötvözéséből születtek. Úgy látom, ez a blog ezzel a témával foglalkozik. Ez teljesen tévút. Ugyanis a Co2 globális, és ha mi megtakarítunk egy molekulát (aminek konkrét gazdasági kára van), akkor azt majd Indiában fogják elégetni. Ugye pont India fúrta meg a glasgow-i nyilatkozatot a minap. Nem véletlen. Ugyanis energia = pénz. Ha mi lemondunk róla jóemberségből,, mások nem fognak. Csak annyi fog történni, hogy legyaluljuk a saját gazdaságunkat, de CO2 nem lesz kevesebb. Sok sikert ehhez!

Itt csak egy megoldás létezik, jó sokat kell költeni kutatásra meg atomerőműre. Az úgy csökkenti érdemben a kibocsátást, hogy nem jár gazdasági visszaeséssel. És akkor járható lesz az út. Majd mikor a németek szembesülnek vele, hogy nem kicsit, hanem SOKKAL rosszabbul élnek, akkor majd bukni fog a zöld politika is. Csak az még évtizedek.

Hajnal Anett 2021.11.14. 17:24:34

@fofilozofus: Köszönöm a hozzászólást. A lényeg, hogy keressük a megoldást. (És aztán, ha megtaláltuk, alkalmazzuk is.)
süti beállítások módosítása