Nyelvtanulásról, gyereknevelésről, táplálkozásról, történelemről, jelenről és jövőről...

Hajnal Anett

Hajnal Anett

Mit keresett Udvaros Dorottya a klímasztrájkon?

2021. szeptember 26. - Hajnal Anett

2021. szeptember 24-én klímasztrájkot tartottak a parlamentnél. A felszólalók között volt fiatal környezetvédő, jogi aktivista, biológus és felszólalt Udvaros Dorottya színésznő is. Mit keresett Udvaros Dorottya a klímasztájkon?

(A képen ő látható a színpadon, aki nem hiszi, járjon utána... A kép saját, szerintem a kivilágított parlament rész egész szépre sikeredett...)
udvarosparlament.jpg

Udvaros Dorottya a Greenpeace nagykövete, ami talán sokak számára jól csengő titulus, hiszen a környezetvédelem olyan nemes, mostanában divatos dolog. Lehet venni textiltáskát meg csillogó fém kulacsot. Az már a kellemetlenebb része, ha valaki nem rest kimondani csúnya dolgokat, amelyek esetleg politikai véleményformálásként hatnak. Udvaros Dorottya nem csak fényképeken mosolyog, de részt vesz különféle akciókban is a környezetünk megóvása érdekében, mint ahogy most is tette.

"A klímatudósok szerint 2030-ig maradt időnk cselekedni, ha túl akarjuk élni a 21. századot." - mondta a színpadon, és megígértette a jelenlévőkkel, hogy mindent megteszünk majd, hogy a politikusok észrevegyék, milyen sok választónak fontos ez a kérdés.  Mert a politikusok csak akkor fogják komolyan venni a környezeti válság problémáját, ha látják, hogy mi ezt várjuk el tőlük. 

Akkor van reményünk, hogy megteszik majd, amit meg kell tenni. Amit a szívünk mélyén mindannyian szeretnénk, a gyerekeink érdekében, a saját érdekünkben, vagy azért, mert abban a hitben szeretnénk majd elhagyni a földi létet, hogy hasznos dolgokat is cselekedtünk, nem csak önző módon pusztítottunk.

ITT a Greenpeace facebook oldalán megnézhetőek a felszólalások. Udvaros kb. a 48. perctől beszél.

A klímasztrájk nem kizárólag a magyar politikusok elleni elégedetlenség kinyilvánítása. Sajnos egyelőre az ellenzéki politikusok se lehetnek túl büszkék a (sokszor nem is létező) klímaprogramjukra. Világszerte voltak demonstrációk ugyanezen a napon számos országban. A WWF szerint Németországban például 470 helyszínen 620.000 ember nyilvánította ki, hogy változást vár.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://hajnal-anett.blog.hu/api/trackback/id/tr416700984

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása